Св.Св. Константин и Елена

Курортен комплекс „Св. св. Константин и Елена“, с предишно име „Дружба“ , е най-старият български черноморски курорт .
Намира се на 6 км от края на Варна.
Освен почивните бази, хотелите, развлекателните заведения и спортните съоръжения, на територията на комплекса се намира и параклисът „Свети Константин и Елена“, който някога е принадлежал на манастир, изграден в чест на император Константин I Велики и неговата майка императрица Елена.
Целогодишно в „Свети Константин и Елена“ работят два открити басейна с гореща минерална вода до 55 градуса, единият от които денонощно. Под атракцията кораб-ресторант е т.нар. „Топла вода“, където горещ извор се влива в морето и дори през зимата се посещава активно. Посещава се предимно от български и руски туристи. Изградени са множество места за забавление — интернет клубове, ресторанти, барове, магазини за сувенири и дрехи, рали писта, водни спортове, джетове, „банани“, сърф и други. В комплекса функционират полицейски участък, поща, аптека, бензиностанция и здравен център, а до него има редовни градски линии от ж.п. гарата и центъра на Варна на всеки 10 минути. Курортен комплекс “Свети Константин и Елена’ се намира на 10 км от Варна и е един от най-известните български курорти. Това е първият български Черноморски курорт, а плажната ивица е повече от 3.5 км. К омплексът е покрит с многогодишна широколистна гора, която стига почти до морския бряг.
Плажовете, които са открити от май до октомври предлагат на туристите различни атракции и развлечения като водни ски, сърф, джетове, слънчеви бани и приятни разходки. В комплекса има тенис кортове, детски площадки, фуртболно игрище, открити и закрити минерални басейни и яхтени пристанища с капацитет от 40 яхти. —
В курортният комплекс има 7 минерални извора с дълбочина 1800 до 2050 м с общ дебит 175 л/сек и температура 40 до 60 градуса.

Климатът в този курорт на българското Черноморие е най-здравословен и превъзхожда много големи европейски курорти. Ето защо курортният комплекс е предпочитан от много български и чужди туристи както за отдих и профилактика,така и за лечение на костно-ставни и други заболявания.95 процента от тях получават подобрение или са напълно излекувани.

В курорта има естествени алеи от дървета и малки паркове, пълни с цветя. Сравняват го с Ривиерата и го наричат ‘славянската Ница’.
Fantasy Apartments са едно от най предпочитаните места за настаняване,когато се търси хотел,стая,студио или апартамент,които предлагат всички удобства.

Комплекс Фентъзи Апартмънтс предлага климатизирани помещения за настаняване с възможност за самостоятелно готвене и пране. Той е на 200 метра от плажа в Свети Свети Константин и Елена. Всички помещения за настаняване са с безплатен Wi-Fi достъп и предлагат самостоятелен балкон с изглед към Черно море. Хотелът има пейзажна английска градина.
Всички апартаменти и студиа в комплекс Фентъзи са индивидуално обзаведени в уютен стил. Всички те предлагат модерна баня и уреди за готвене.
На 200 метра има денонощен магазин за хранителни стоки (супермаркет Чинарите),рибен магазин и ресторант,Капитан Немо”,ресторант,Бижу”,магазин,Закускария”,в който има вкусни здравословни еко и био продукти,предлагат се и топли закуски. Има също открит басейн с топла минерална вода, който е на 10 минути пеша.
Има платен частен басейн на 500 метра, а на километър има ботаническа градина. Делфинариумът във Варна е на 6 километра, а оживеният морски курорт Златни пясъци е на 10 километра. Летището на Варна е на 15 километра.